Webinars energiebesparing op 31 augustus en 3 september (10-07-2020)

De gemeente organiseert 31 augustus en 3 september webinars over energiebesparing

Woningeigenaren uit Stad en Lande en Bovenweg kunnen maandag 31 augustus en donderdag 3 september een webinar volgen over energiebesparing. Tijdens de webinar presenteert het Duurzaam Bouwloket energiescans van verschillende type woningen in de wijken. Eigenaren van dezelfde type woningen krijgen zo een goed beeld welke energiebesparende maatregelen zij kunnen nemen. Iedere avond komen vier typen woningen aan bod.

Energiescan

Van de meest voorkomende woningtypen in de wijk is een energiescan gemaakt. Daarmee wordt duidelijk wat een bewoner kan doen aan isolatie en energiebesparing. Is dakisolatie een goede optie, of juist vloerisolatie? Dankzij zo’n scan krijgen bewoners van dezelfde soort woning een beeld voor hun eigen huis.

Stappenplan

Duurzaam Bouwloket gebruikt de energiescans om het online stappenplan in te richten. Inwoners van Huizen gaan naar de site, kiezen hun type woning en vullen het stappenplan in. Hier rolt een onafhankelijk advies uit. Duurzaam Bouwloket kan helpen met het vinden van bedrijven die maatregelen kunnen uitvoeren. Ook bieden gemeente en Duurzaam Bouwloket een collectieve inkoopactie aan. Deze wordt tijdens de webinars gepresenteerd.

Het doel is van de campagne is om inwoners bewust te maken van het belang van isolatie en verduurzaming en om informatie te geven hoe ze de juiste maatregelen kunnen nemen. De gemeente Huizen wil inwoners hierbij ondersteunen.

De gemeente ging vorig jaar al in gesprek met de inwoners van Stad en Lande en Bovenweg om te onderzoeken hoe en wanneer de wijk van het gas af zou kunnen. Maar wat het alternatief voor aardgas gaat worden, is nu nog niet duidelijk. Wel kunnen huiseigenaren nu al eerste stappen zetten zonder daar later spijt van te krijgen. Isolatie is zo'n eerste stap. Met de wijkaanpak reageert de gemeente op de vraag om hulp en ondersteuning uit de wijken. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de webinars:

Subsidies

De focus ligt in eerste instantie op Stad en Land en Bovenweg, maar heel Huizen kan gebruik maken van het advies van Duurzaam Bouwloket en van subsidies. Om inwoners te stimuleren om energie te besparen, zijn er twee gemeentelijke subsidieregelingen. Een subsidieregeling voor woningisolatie en een subsidieregeling voor kleinere, eenvoudige maatregelen zoals ledverlichting, radiatorfolie, of een waterbesparende douchekop.

Met de subsidieregeling eenvoudige maatregelen kunnen huiseigenaren 90 euro terugkrijgen. De subsidie is eenvoudig online aan te vragen via www.duurzaambouwloket.nl (kies Gemeente Huizen). Of kijk voor meer informatie op de subsidiepagina van deze site.

Met de subsidieregeling woningisolatie kunnen huiseigenaren maximaal duizend euro terugkrijgen. Het gaat dan om diverse isolatiemaatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Aanvragen kan via de subsidiepagina op deze site