Huizen aan de slag met voorlopers energietransitie (04-02-2019)

Aan het begin van de lange weg naar een aardgasvrij Huizen heeft de gemeente enthousiaste en geïnteresseerde inwoners gevraagd zich aan te melden als energieambassadeur. De gemeente zoekt daarmee de energie in de samenleving om uiteindelijk samen de transitie naar aardgasvrij te kunnen maken. Iedereen doet dat in zijn eigen tempo. Middelen en ambities verschillen per inwoner, maar de richting is dezelfde. De gemeente Huizen heeft De Warmte Transitie Makers gevraagd deze voorlopers te begeleiden.

Aanmelden kennismakingsbijeenkomst

Voor de energieambassadeurs organiseren De WarmteTransitieMakers een kennismakingsbijeenkomst op donderdagavond 21 februari 2019. Wie zich al heeft aangemeld, krijgt hiervoor een uitnodiging. Het is nog mogelijk om u aan te melden als energieambassadeur. Dit kost niets en u bent tot niets verplicht. Aanmelden kan tot 12 februari 2019 bij Jessica Rietveld van De WarmteTransitieMakers: jessica.rietveld@dwtm.nl.

Ontwikkelingen

Inwoners hebben zich aangemeld als energieambassadeur omdat zij op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op het gebied van aardgasvrij. Dat is heel breed: van de voortgang van aardgasvrije projecten in Huizen en subsidiemogelijkheden voor isolatie tot uitleg over alternatieve verwarmingstechnieken en het beleid van de gemeente Huizen.

Juiste keuzes

De bevlogenheid van de energieambassadeurs zorgt volgens wethouder Bert Rebel voor nieuwe energie binnen de samenleving. ,,De mensen van DeWarmteTransitieMakers hebben veel kennis en ervaring in huis. Die hebben we nodig om deze enthousiaste groep verder te brengen. We willen kennis delen, zodat inwoners van Huizen straks weten hoe ze zich kunnen voorbereiden op een aardgasvrije samenleving. Want wie nu de juiste keuzes maakt, heeft daar later voordeel van.”