Coöperatie HuizenDuurzaam adviseert Huizers bij energietransitie (20-12-2019)

HuizenDuurzaam is een in 2019 door een aantal bewoners van Huizen opgezette coöperatie met als doel alle inwoners van Huizen te adviseren bij de komende energietransitie. Het advies is gratis en wordt gegeven door energiecoaches: experts op het gebied van energie. Bij aanvraag wordt een afspraak gemaakt met de coach, die samen met de bewoner het huis ‘schouwt’. Daaruit volgt een advies.

In december 2019 is HuizenDuurzaam nog in oprichting, maar de eerste huisbezoeken van de energiecoaches zijn al geweest. Vier inwoners van Huizen vroegen een energiecoach naar hun huis te komen kijken, met vragen als: ‘Hoe kan ik mijn huis beter isoleren?’ of ‘Ik heb zonnepanelen die meer elektriciteit opleveren dan ik verbruik, hoe kan ik die extra elektriciteit het beste opslaan?’

Samen met energiecoaches die elk hun eigen expertise meebrengen, is met de huiseigenaren gekeken naar de situatie en zijn hun vragen beantwoord. Met die informatie kunnen de huiseigenaren alle voors en tegens van mogelijke maatregelen (en het kostenplaatje) tegen elkaar afwegen. Zo kan een beter gefundeerde beslissing worden genomen bij het aanpassen van de eigen woning.

HuizenDuurzaam nodigt alle inwoners van Huizen dan ook uit om, als daar behoefte aan is, een bezoek van een energiecoach aan te vragen. De bezoeken zijn gratis en het advies is vrijblijvend.

Contact: info@huizenduurzaam.nl