90 euro voor kleine energiebesparende maatregelen (27-02-2020)

Eenmalig 90 euro voor kleine energiebesparende maatregelen

Woningeigenaren in Huizen kunnen eenmalig maximaal 90 euro subsidie krijgen voor kleine energiebesparende maatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanschaf van een waterbesparende douchekop, leidingisolatie, radiatorfolie, tochtstrippen of ledverlichting. Een combinatie van deze maatregelen mag ook. 

De overheid heeft de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) geïntroduceerd. Het doel van deze regeling is het verminderen van de CO2-uitstoot door het treffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen. Ook de gemeente Huizen heeft zich aangemeld voor de RRE. Het gaat om totaal 90.000 euro, genoeg voor duizend woningen.

Online aanvragen

De gemeenteraad moet de subsidieregeling nog wel vaststellen. Als dat tijdens de raadsvergadering van 12 maart gebeurt, kunnen woningeigenaren vanaf 1 april 2020 de subsidie ’Eenvoudige energiemaatregelen Huizen’ aanvragen. Er is dan een eenvoudige online aanvraagprocedure. Woningeigenaren kunnen na het aankopen en treffen van de maatregelen via de website van het Duurzaam Bouwloket subsidie aanvragen. 

Het aanvragen van subsidie is mogelijk vanaf 1 april 2020. De uiterste aanvraagdatum is 31 december 2020 of eerder, als het subsidiebudget op is.

Vanaf half maart vindt u meer informatie over deze regeling op deze website.