Nieuws Huizen Klimaatbewust

 • Ledverlichting populair bij aanvragen subsidie

  (04-06-2020)

  Huiseigenaren kunnen nog tot 31 maart 2021 maximaal 90 euro terugkrijgen als zij kleine energiebesparende maatregelen nemen. Bijna 70 procent van de aanvragen in Huizen tot nu toe is voor ledverlichting. Op de tweede plaats staat inductiekookplaten (17 procent), gevolgd door woningventilatie (8 procent).

 • Ecologisch bermbeheer – een nieuw maaibeleid

  (02-06-2020)

  We vinden het belangrijk om de biodiversiteit in de gemeente te vergroten. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het versterken van de kwaliteit van natuurgebieden. Maar ook door de bermen op een goede manier te beheren dragen we hieraan bij.

 • 90 euro subsidie voor ledlamp of tochtstrip

  (19-05-2020)
  Woningeigenaren in Huizen kunnen eenmalig maximaal 90 euro terug krijgen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, tochtstrippen of ledverlichting.

  De eerste subsidieaanvragen voor kleine energiebesparende maatregelen komen binnen. Woningeigenaren in Huizen kunnen namelijk eenmalig maximaal 90 euro terug krijgen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, tochtstrippen of ledverlichting. Een combinatie van deze maatregelen mag ook.

 • Gratis energieadvies voor monumenteigenaren

  (23-04-2020)

  Heeft u een monumentale Gooise villa of arbeiderswoning die u wilt gaan verduurzamen? Dan kunt u zich aanmelden voor een gratis adviesgesprek op maat. Speciaal voor monumenteigenaren worden in de Gooi en Vechtstreek 7 gratis adviezen beschikbaar gesteld om energiebesparing te stimuleren.

 • Forse toename duurzame energie-opwek in regio mogelijk

  (23-04-2020)

  De concept Regionale Energiestrategie Noord-Holland Zuid (RES) is verschenen. In de RES wordt beschreven waar en hoe duurzame energie in onze regio kan worden opgewekt. Gooi en Vechtstreek is onderdeel van de energieregio Noord-Holland Zuid.