Nieuws Huizen Klimaatbewust

 • Inkoopactie woningisolatie Huizen wordt verlengd

  (20-10-2020)

  De inkoopactie woningisolatie van de gemeente Huizen en het Duurzaam Bouwloket is een succes. Tot nu toe hebben 87 huishoudens één of meerdere offertes aangevraagd. Ook hebben bijna tweehonderd huiseigenaren zich laten adviseren tijdens de online informatieavonden (webinar). Zo’n vijftig Huizer woningeigenaren hebben na de webinars een huisbezoek aangevraagd bij energiecoöperatie HuizenDuurzaam. De grote belangstelling is voor de gemeente reden om de actie eenmalig te verlengen tot en met 15 december.

 • Officiële opening Dr. Maria Montessorischool

  (01-10-2020)

  De Dr. Maria Montessorischool is het eerste aardgasvrije en nagenoeg energieneutrale bestaande schoolgebouw in Huizen. De feestelijke opening van de school door wethouder Marlous Verbeek (o.a. Onderwijs) vond op 30 september plaats.

 • Huisbezoek energiecoaches aanvragen via nieuwe website

  (28-08-2020)
  De energiecoaches van HuizenDuurzaam. Foto: Bob Awick Fotografie

  HuizenDuurzaam, de energiecoöperatie van Huizen, is nu ook digitaal bereikbaar. Op de nieuwe website vraag je eenvoudig een gratis huisbezoek aan. Een energiecoach kijkt dan samen met jou welke energiebesparende maatregelen bij jouw huis passen.

 • Inkoopactie woningisolatie voor huiseigenaren

  (25-08-2020)

  De gemeente Huizen start in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een inkoopactie voor woningisolatie. Een aantal vakkundige isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om via www.duurzaambouwloket.nl/huizenisoleert een scherp geprijsde offerte aan te vragen voor dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. De actie loopt tot en met 15 november 2020.

 • Bouwbedrijven slaan handen ineen voor verduurzamen VvE’s

  (23-07-2020)

  Vier bedrijven, Intersell, Slokker, Gijs & Van Cleef en Mokveld Bouw, ondertekenden op 2 juli een samenwerkingsovereenkomst bij Bouwmensen in Bussum om panden van Verenigingen van Eigenaren in Gooi en Vechtstreek te verduurzamen.