Groen

Uw tuin

Uw tuin kan een belangrijke rol spelen in het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering. Er zijn veel kleine aanpassingen die u kunt doen om een bijdrage te leveren. We hebben een aantal onderwerpen voor u op een rij gezet.

Ga naar pagina uw tuin

Biologische diversiteit

Voor een gezond evenwicht in de natuur is het belangrijk dat er verschillende soorten planten en dieren in een bepaald gebied voorkomen. Dit noemen we soortenrijkdom of biodiversiteit. 

Ga naar pagina biologische diversiteit

Bijen in gevaar

Bijen zijn enorm belangrijk voor de natuur en voor ons eigen voedsel. Insecten zoals de wilde bij, bestuiven 80% van ons voedsel (groenten en fruit). Maar de bijen zijn in gevaar. De helft van alle wilde bijensoorten in Nederland dreigt uit te sterven.

Ga naar pagina bijen

Onkruid bestrijden zonder gif

Het is helemaal niet nodig om gif te gebruiken tegen onkruid. De gemeente Huizen doet dat sinds 2015 al niet meer. Er bestaan goede andere manieren om onkruid te bestrijden. 

Ga naar pagina gifvrij tuinieren

Bomen

Bomen zijn heel belangrijk in onze leefomgeving. Een gemiddelde boom zorgt bijvoorbeeld voor genoeg zuurstof voor 4 mensen. We hebben een aantal feiten over bomen voor u verzameld. 

Ga naar pagina bomen

De eetbare natuur in Huizen

Fruit en noten in uw eigen omgeving. Verser kan het niet! In Huizen staat op verschillende plekken notenbomen zoals de walnoot, hazelnoot en tamme kastanje.

Ga naar pagina de eetbare natuur

Biologische bloembollen

In het voorjaar zien de bermen in Huizen er door alle voorjaarsbloemen prachtig uit. Deze eerste bloeiers, zoals sneeuwklokjes, krokussen en sterhyacintjes, zijn belangrijk voor wilde bijen, hommels en vlinders.

Ga naar pagina biologische bloembollen

Klimaatverandering: we passen ons aan

Het klimaat verandert en de aarde wordt steeds warmer. Doordat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen. De opwarming van de aarde is voor het grootste deel een gevolg van onze leefwijze.

Ga naar pagina klimaatverandering