Home > Klimaatbestendig > Nieuws - Klimaatbestendig > Wethouder Pas in gesprek over klimaat

Wethouder Pas in gesprek over klimaat (08-02-2018)

De afvoer van overtollig regenwater, het verduurzamen van Huizen en de uitdaging om niet meer afhankelijk te zijn van gas. Deze onderwerpen passeerden donderdag 8 februari de revue tijdens het ‘klimaatpraatje’ van milieuwethouder Gerrit Pas met inwoners van Huizen.

Het gesprek met inwoners vond plaats bij het bushokje aan het Prins Bernhardplein. Het is onderdeel van de landelijke campagne ‘Kies voor Klimaat’, een initiatief van Urgenda. Deze landelijke organisatie wil Nederland sneller duurzaam maken.

Door het hele land spreken bijna 40 wethouders van verschillende politieke partijen zich actief uit voor concrete actie tegen klimaatverandering. De gemeentebestuurders laten samen met bedrijven en anderen zien dat het klimaat niet links of rechts is. 

Gerrit Pas benadrukte in de gesprekken de noodzaak voor de energietransitie. Hij wees daarbij op het belang van goede isolatie. De wethouder kreeg van inwoners goede tips terug. Zo pleitte een bewoner van het Oude Dorp voor een gezamenlijke voedseltuin en vertelde een bewoner van de Weegbree over hoe hij zijn woning heeft geïsoleerd.

Met het programma ´Huizen Klimaatbewust´ jaagt de gemeente Huizen de duurzaamheidsslag aan. Vier thema’s spelen daarbij een grote rol: energiezuinig, klimaatbestendig, van afval naar grondstof en groen. Om dit te realiseren wordt ook een beroep gedaan op de inzet van inwoners, instellingen en bedrijven.


 Naar boven