Home > Klimaatbestendig > Nieuws - Klimaatbestendig

Nieuws - Klimaatbestendig

 • Leerlingen Erfgooiers College bouwen tentoonstelling over klimaatverandering

  (13-07-2018)

  Tot half september is in de bibliotheek van Huizen een tentoonstelling ingericht over klimaatverandering. Deze tentoonstelling is gemaakt door leerlingen van het Erfgooiers College.

 • Studenten TU Delft bezoeken klimaatbestendig Huizen

  (01-06-2018)

  Op 31 mei heeft gemeente Huizen bezoek gekregen van 50 internationale masterstudenten van TU Delft. Zij zijn op een tweedaagse rondreis door Nederland geweest, langs klimaatbestendige projecten. Huizen stond als laatste op het programma. 

 • Gemeente Huizen bij Ondernemend Nederland

  (13-04-2018)

  Op zondag 8 april was gemeente Huizen in beeld bij het tv-programma Ondernemend Nederland. In de uitzending kwam onze klimaatbewuste aanpak aan bod. De uitzending gemist?

 • Huizen Klimaatbestendig langs meetlat

  (12-04-2018)

  De gemeente Huizen is vandaag onderwerp van een masterclass klimaatadaptatie. Hoe beschermen we ons tegen de gevolgen van klimaatverandering?
   

 • Het wordt hier tropisch!

  (23-03-2018)
  Presentatie KNMI

  Onze regio is warmer en natter geworden. Dit blijkt uit de zojuist verschenen klimaatstudie van het KNMI. De verwachting is dat het in de komende decennia nog warmer zal worden en dat het vaker harder gaat regenen.
   

 • Handboek voor een watervriendelijke tuin

  (06-03-2018)

  Klimaatverandering zorgt in Nederland voor heftigere regenval én voor lange periodes met droog en warm weer. Particuliere tuinen hebben een grote rol in het terugdringen van de wateroverlast en hittestress die dit veroorzaakt.

 • Wethouder Pas in gesprek over klimaat

  (08-02-2018)

  De afvoer van overtollig regenwater, het verduurzamen van Huizen en de uitdaging om niet meer afhankelijk te zijn van gas. Deze onderwerpen passeerden donderdag 8 februari de revue tijdens het ‘klimaatpraatje’ van milieuwethouder Gerrit Pas met inwoners van Huizen.

 • Studieopdracht Bovenweg klimaatbestendig

  (24-01-2018)
  Studieopdracht Bovenweg klimaatbestendig

  Een groep studenten van de Hogeschool van Amsterdam heeft onderzocht hoe de wijk Bovenweg zo klimaatbestendig mogelijk kan worden heringericht. 

 • De klimaat-stresstest

  (09-01-2018)
  Waterschap en gemeenten presenteren de klimaat-stresstest

  Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft samen met gemeente Huizen en veertien andere gemeenten getest hoe klimaatbestendig hun regio is.

 • Afkoppelen Driftweg-Botterstraat, bewoners bedankt!

  (05-12-2017)

  De herinrichting van de Driftweg en de Botterstraat is afgerond. De weg is veiliger gemaakt en de buurt heeft nu minder wateroverlast bij zware regenbuien. Dat komt o.a. door de hulp van de bewoners. Zij hebben namelijk meegewerkt door hun regenpijpen aan de voorzijde af te koppelen. Bewoners bedankt!

 • Samen werken aan een klimaatbestendige regio

  (11-10-2017)

  Gemeenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht doen ‘stresstest’.

 • Operatie Steenbreek

  (22-09-2017)
  Operatie Steenbreek

  Zaterdag 23 september, vanaf 10.30 uur: lever een tuintegel in en krijg bloembollen cadeau! (op=op) 

 • Vergroen je dak!

  (18-09-2017)
  Vergroen je dak!

  Doe jezelf een plezier en maak je dak groen. Met een groen dak investeer je in een beter woonklimaat.

 • Afsluiting rotonde Bestevaer/Driftweg

  (15-09-2017)
  Afsluiting rotonde Bestevaer/Driftweg

  De rotonde Bestevaer/Driftweg is van maandag 18 september tot vrijdag 6 oktober afgesloten voor al het verkeer. Dit is een belangrijke verkeersader van Huizen.

 • Groen parkeerterrein zwembad Sijsjesberg

  (26-07-2017)

  Een mooi voorbeeld van meer groen en minder verharding! Op het vernieuwde parkeerterrein van het zwembad Sijsjesberg groeit het gras gewoon tussen de stenen door.

 • Hittestresskaart van Huizen

  (06-07-2017)
  Hittestresskaart van Huizen

  De hittestresskaart van Atlas Natuurlijk Kapitaal laat zien waar het echt warm wordt in Nederland tijdens zeer warme dagen. Op de kaart is te zien dat het in dichtbebouwde en versteende plekken warmer is dan in groenere gebieden. Zomers kan dit verschil oplopen tot wel 6 graden warmer. De gevoelstemperatuur ligt dan nog veel hoger. 

 • Ruil een tegel in voor een gratis vlinderstruik!

  (13-06-2017)
  operatie steenbreek

  Op zaterdag 17 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur houdt Operatie Steenbreek Huizen een tegelinruilactie bij Tuincentrum Rebel. U kunt een tuintegel inleveren voor een gratis vlinderstruik (zolang de voorraad strekt)! Draag uw ‘steentje’ bij aan het vergroenen van Huizen! Operatie Steenbreek Huizen zet zich in voor meer groene tuinen in Huizen.

 • Interview met juf Marianne van de Flevoschool

  (29-05-2017)
  Flevoschool

  Op de Flevoschool kwam, tijdens de week van Huizen Klimaatbewust, wethouder Marianne Verhage voorlezen aan groep 8.

 • Afkoppelen Zuidereng. Bewoners bedankt!

  (21-04-2017)

  De werkzaamheden aan de herinrichting van de Colijnlaan en omgeving zijn afgerond. De straten zijn veiliger gemaakt en de buurt heeft nu minder wateroverlast bij zware regenbuien.

 • Voortuin metamorfose!

  (27-03-2017)

  In de week van Huizen Klimaatbewust (18 t/m 25 maart) hebben we een Huizer blij gemaakt met een nieuwe vergroende voortuin!

 • Wandelen voor water

  (23-03-2017)

  Op woensdag 22 maart tijdens Wandelen voor Water liepen basisschool leerlingen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren ze wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen.

 • Voorlezen

  (20-03-2017)

  In de week van Huizen Klimaatbewust heeft wethouder Marianne Verhage voorgelezen aan de leerlingen van groep 8 van de Flevoschool. Ze las voor uit het boek: "help, mijn iglo smelt!" Het boek gaat over klimaatverandering. De leerlingen wisten al heel veel van klimaatverandering af!

 • Onze ambassadeurs!

  (14-03-2017)

  Misschien heeft u ze al gezien op de borden langs de weg: onze ambassadeurs! Deze Huizers zijn ‘klimaatbewust’ al hard op weg. Ze doen ieder op hun eigen manier mee. We stellen ze graag aan u voor!

 • De week van Huizen Klimaatbewust!

  (03-03-2017)

  In de week van 18 t/m 25 maart wordt voor het eerst in Huizen ‘de week van Huizen Klimaatbewust’ georganiseerd. Doet u ook mee? Bezoek één van de activiteiten tijdens de week!

 • Programma van de week van Huizen Klimaatbewust!

  (03-03-2017)

  Huizen staat in de week van 18 t/m 25 maart in het teken van ‘Huizen Klimaatbewust’. Met inwoners, scholen, organisaties en bedrijven denken we na over een duurzame toekomst. Doet u ook mee? Bezoek één van de activiteiten tijdens de week!

 • Herinrichting Zenderwijk

  (06-02-2017)

  De gemeente is begonnen met de herinrichting van de Zenderwijk. Dit doen we in verschillende fases, om zoveel mogelijk overlast te voorkomen.

 • Kratjes stapelen

  (13-12-2016)

  Onder de groenstrook bij de Botterstraat, langs de Baanbergenweg, bouwen we een ondergrondse waterberging van 320 kunststof infiltratie kratten.

 • Tip: verwijder bladeren uit uw dakgoot

  (19-10-2016)

  We beginnen nu goed te merken dat het herfst is, veel regen! Een tip om waterschade te voorkomen: verwijder bladeren uit uw dakgoot en installeer een bladvanger. Dit voorkomt verstopping van de riolering en wateroverlast.

 • Tip: Afkoppelen regenpijp met infiltratiekratten

  (22-03-2016)

  De gemeente geeft regelmatig praktische en concrete milieutips. Dit keer over het afkoppelen van de regenpijp met infiltratiekratten 

 • Water in de tuin

  (01-03-2016)

  Help mee de wateroverlast in de tuin ‘te lijf’ te gaan! Water vervult een belangrijke functie in de tuin. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorgen we ervoor dat er voldoende water is in droge periodes? En hoe zorgen we ervoor dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk? Of nog erger, dat het regenwater via de tuin het huis binnenstroomt?

 • Tip: Waterbesparing in de tuin

  (21-04-2015)

  De gemeente geeft regelmatig praktische en concrete milieutips. Dit keer over waterbesparing in de tuin.

 Naar boven