Home > Groen > Nieuws - Groen > Tuincentrum Rebel duurzame partner

Tuincentrum Rebel duurzame partner (14-06-2017)

Tuincentrum Rebel. De sfeermaker van 't Gooi

Op zaterdag 17 juni heeft Operatie Steenbreek Huizen een tegelinruil actie gehouden bij Tuincentrum Rebel. Tuincentrum Rebel werkt al 25 jaar aan het klimaatbestendig maken van Huizen.

Klimaatbestendig

Bij de bouw van het tuincentrum in 1992 is besloten om al het regenwater op het terrein terug te geven aan de natuur. De regenpijpen van het dak en het terrein wateren af in het omliggende groen. Het regenwater is zo afgekoppeld van de riolering. Dit is beter voor de planten en de natuur. En zo stroomt het riool in het dorp minder snel over. Daarmee wordt wateroverlast voorkomen en hoeft er per jaar 10.000.000 liter regenwater niet onnodig gezuiverd te worden op de rioolwaterzuivering. Dat is ruim 50.000 regentonnen vol. Een duurzame oplossing!

Groen

Net als de gemeente gebruikt Rebel ook geen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Daarnaast verkopen ze geen discutabele bestrijdingsmiddelen meer als glyfosaat. Dit is beter voor de vlinders en de bijen. Zo  raakt ons grondwater niet verontreinigd. Het grondwater verspreidt deze verontreinigingen anders over een groter gebied. De natuur heeft hier onder te leiden.

Energie & circulair

Ook de afvalstromen worden bij Tuincentrum Rebel uitvoerig gescheiden en daar waar mogelijk worden materialen hergebruikt. Dit jaar wordt het tuincentrum voorzien van duurzame LED verlichting. Daarnaast maken ze gebruik van 100% groene energie. Een goeie keuze voor het milieu en het klimaat!

 Naar boven