Home > Groen > Nieuws - Groen

Nieuws - Groen

 • Buxusmotten en -rupsen actief

  (19-09-2018)
  Buxusrups

  De gemeente krijgt regelmatig vragen over de buxusmot. De buxusmot is actief van april tot en met oktober en kan erg veel schade aanrichten aan de buxus.

 • Huizen erkend als Bijvriendelijke gemeente

  (13-03-2018)

  De gemeente Huizen is erkend als Bijvriendelijke gemeente door Nederland Zoemt. “Als gemeente doen we er alles aan om deze nuttige beestjes zich thuis te laten voelen. We zijn dan ook trots dat we officieel zijn erkend als Bijvriendelijke gemeente”, aldus wethouder Gerrit Pas. 
   

 • Bladcampagne

  (01-11-2017)
  blad opruimen

  De gemeente Huizen is gestart met het ruimen van blad in de wijken. De doorgaande wegen en fietspaden worden schoon gehouden voor de verkeersveiligheid.

 • Tuincentrum Rebel duurzame partner

  (14-06-2017)
  Tuincentrum Rebel. De sfeermaker van 't Gooi

  Op zaterdag 17 juni heeft Operatie Steenbreek Huizen een tegelinruil actie gehouden bij Tuincentrum Rebel. Tuincentrum Rebel werkt al 25 jaar aan het klimaatbestendig maken van Huizen.

 • Bijen in uw tuin? Bel een imker!

  (22-05-2017)
  Wat te doen als u een bijennest of bijenzwerm heeft ontdekt?

  Heeft u overlast van bijen in of rondom uw huis? Of heeft u een bijenzwerm geconstateerd? Bel een imker. Deze komt graag langs om de zwerm op te halen. 

 • Duurzaam tuinieren in volkstuinen

  (22-05-2017)
  volkstuin

  De Volkstuinvereniging in Huizen is nog niet bij iedereen bekend. Jammer, want op deze prachtige plek wordt op duurzame wijze heerlijke groentes en fruit verbouwd. Vandaag vertelt voorzitter Hans meer over duurzaam tuinieren in de Volkstuinen.

 • Stichting Viore ontvangt opbrengst snoeiafval taxus

  (10-05-2017)
  Stichting Viore ontvangt opbrengst snoeiafval taxus

  Afgelopen zomer is er in de regio Gooi en Vechtstreek weer taxussnoeisel ingezameld. De opbrengst is bestemd voor kankermedicatie.

 • Interview met Judith, winnares van de tuinmetamorfose

  (10-05-2017)
  Wethouder Pas en winnares Judith met haar kinderen

  Judith en haar gezin hebben tijdens de week van Huizen Klimaatbewust de tuinmetamorfose gewonnen.  Vandaag vertelt Judith waarom ze zo blij is met haar nieuwe tuin en waarom een groene tuin belangrijk is.

 • Boomfeestdag

  (23-03-2017)

  Woensdag 22 maart was het Boomfeestdag! En een feestje was het zeker. Bij de Kamperfoelieschool hebben we samen met alle leerlingen 2 bomen, een haag en bloembollen op het plein geplant.

 • Rondleiding Volkstuindersvereniging

  (21-03-2017)

  Op dinsdag 21 maart was de rondleiding bij de Volkstuindersvereniging over duurzaam tuinieren. De leden van de Volkstuindersvereniging gaven uitleg over composteren, de dieren in de tuin en waarom er geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden.

 • Onze ambassadeurs!

  (14-03-2017)

  Misschien heeft u ze al gezien op de borden langs de weg: onze ambassadeurs! Deze Huizers zijn ‘klimaatbewust’ al hard op weg. Ze doen ieder op hun eigen manier mee. We stellen ze graag aan u voor!

 • De week van Huizen Klimaatbewust!

  (03-03-2017)

  In de week van 18 t/m 25 maart wordt voor het eerst in Huizen ‘de week van Huizen Klimaatbewust’ georganiseerd. Doet u ook mee? Bezoek één van de activiteiten tijdens de week!

 • Programma van de week van Huizen Klimaatbewust!

  (03-03-2017)

  Huizen staat in de week van 18 t/m 25 maart in het teken van ‘Huizen Klimaatbewust’. Met inwoners, scholen, organisaties en bedrijven denken we na over een duurzame toekomst. Doet u ook mee? Bezoek één van de activiteiten tijdens de week!

 • Zeven tips om je kerstboom te recyclen

  (02-01-2017)

  Veel mensen ruimen deze week hun kerstboom op en gooien hem weg. Zonde, want hij kan nog goed van pas komen! Wij geven zeven tips om je kerstboom te recyclen. 

 • Biobollen

  (16-09-2016)

  Langs verschillende wegen in Huizen bloeien in het voorjaar prachtige bloemen. Om ervoor te zorgen dat deze bloemen blijven bloeien, plant de gemeente Huizen na een aantal jaren nieuwe bloembollen.

 • Geef uw taxussnoeisel een goede bestemming (bericht van de GAD)

  (20-05-2016)

  Heeft u een taxushaag? Het snoeisel daarvan kunt u aanbieden voor het goede doel. Van half mei tot eind september zamelen twee stichtingen in onze regio het taxus-snoeisel in. Ze bieden dit aan ter verwerking voor medicatie tegen kanker. Het gaat om jonge scheuten, tot 15 cm lang. Die bevatten de werkzame stof.

 • Eendenvijver weer mooi schoon

  (19-05-2016)

  Sinds deze week is er bij de eendenvijver naast de kinderboerderij iets bijzonders te zien. Hier is een helofytenfilter gerealiseerd.

 • Inloopavond kinderboerderij De Warande

  (02-05-2016)

  Inwoners zijn van harte welkom op dinsdagavond 17 mei. Tussen 19.00 uur en 20.30 uur. In de raadzaal van het gemeentehuis. 

 • Boomfeestdag

  (16-03-2016)

  Vandaag is het weer de Nationale Boomfeestdag! Kinderen van groep 4 van de Tweemaster hebben bij de nieuwbouw achter de Kostmand een aantal struiken en negen bomen geplant. 

 • Chemievrije onkruidbestrijding

  (01-03-2016)

  Sinds 2015 is de gemeente Huizen begonnen met het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid op de verhardingen. In plaats van met gif te spuiten worden er alternatieve methoden toegepast om de straten onkruidvrij te houden. Door middel van heet water, hete lucht, stoom en de inzet van veegmachines wordt de strijd aangegaan tegen het onkruid.

 • Nieuwbouw kinderboerderij De Warande

  (03-02-2016)

  Op 1 juni heeft het college ingestemd met de plannen voor nieuwbouw van kinderboerderij ‘De Warande’ in het stadspark van Huizen. Ook stemde het college in met de upgrading van het terrein rond de kinderboerderij.

 • Tip: Maak uw tuin bij-vriendelijk

  (05-01-2016)

  De gemeente geeft regelmatig praktische en concrete milieutips. Dit keer over hoe u uw tuin bij-vriendelijk kunt maken. 

 Naar boven