Home > Energiezuinig > Projecten - Energiezuinig

Projecten - Energiezuinig

 • Zonneweide op de rioolwaterzuivering

  Het waterschap Amstel, Gooi & Vecht heeft 384 zonnepanelen geplaatst op de beluchtingstank van de rioolwaterzuivering. Als dit proefproject slaagt, volgen er mogelijk meer soortgelijke projecten. 

 • Nieuwbouw kinderboerderij De Warande

  Op 1 juni 2015 heeft het college ingestemd met de plannen voor nieuwbouw van kinderboerderij ‘De Warande’ in het stadspark van Huizen. Ook stemde het college in met de upgrading van het terrein rond de kinderboerderij.

 • Meentamorfose en egelopvang

  Energiebesparing en duurzaamheid waren uitgangspunt bij de opknapbeurt van dit voormalige schoolgebouw in 2015.
   

 • Sporthal Wolfskamer

  Deze nieuwe sporthal in Huizen is goed geïsoleerd. Bijzonder is de plaatsing van led-verlichting in de sportzaal en ook de maar liefst 237 zonnepanelen, die een groot deel van de elektriciteit van de sporthal opwekken.

 • Zwembad Sijsjesberg

  Bij de renovatie van dit prachtige zwembad in 2011 is ervoor gekozen om een grote hoeveelheid zonnecollectoren toe te passen. Hiermee kan het zwembadwater vrijwel geheel met zonne-energie worden verwarmd.

 • Zonnestroommast Oude Haven

  Om het toepassen van zonne-energie in Huizen te stimuleren besloot de gemeenteraad in 2000 om, gelijktijdig met de plaatsing van zonnepanelen op het gemeentehuis, een zonnestroommast op een opvallende plek in Huizen te plaatsen. Die locatie werd de Oude Haven, waar een zonnestroommast al sinds 2004 opwekt.

 • Zonnepanelen gemeentehuis

  Het gemeentehuis was in Huizen een van de het eerste gebouwen waar zonne-energie grootschalig is toegepast. Sinds 2001 liggen er 102 zonnepanelen op het dak, die nog altijd goed functioneren.

 Naar boven