Home > Energiezuinig > Nieuws - Energiezuinig > Woningbouw aardgasvrij en ‘Nul-op-de meter’

Woningbouw aardgasvrij en ‘Nul-op-de meter’ (28-06-2018)

Voorbeeld woningen Lucent-terrein

De geplande woningbouw op het voormalige Lucent-terrein -met de toepasselijke naam Lux Huizen- wordt aardgasvrij en het energieverbruik van de woningen wordt praktisch nul volgens de eisen van ‘Nul-op-de-meter’. Slokker Vastgoed, die de plannen ontwikkelt, heeft deze ambitie uitgesproken. 

Eerste aardgasvrije woningbouwproject in Huizen

Wordt de ambitie waargemaakt, dan wordt dit project het eerste grootschalige woningbouwproject in Huizen dat aardgasvrij wordt opgeleverd. Tegelijkertijd wordt met het Nul-op-de-meterconcept aan zeer hoge energie-eisen voldaan. Het betekent dat het energiegebruik van de woning, inclusief het gebruik van apparaten en verlichting, praktisch nul is. Ook dat is in Huizen nog niet eerder op deze schaal gerealiseerd.

Huizen Klimaatbewust

“Slokker Vastgoed realiseert kwalitatief hoogstaande en innovatieve projecten, waarbij duurzaamheid en samenwerking met alle betrokken partijen vanzelfsprekend is. Per 1 juli komt de aansluitplicht op gas bij nieuwbouwwoningen te vervallen. Gas maakt plaats voor warmtepompen en zonnepanelen. Met het oog op de toekomst willen wij ons steentje bijdragen aan Huizen Klimaatbewust” zegt Bertran Slokker, algemeen directeur van Slokker Vastgoed.

Gemeente enthousiast 

De wethouders Roland Boom (o.a. Ruimtelijke Ordening) en Bert Rebel (o.a. Duurzaamheid) omarmen de ambitie om aardgasvrij en volgens ‘Nul-op-de-meter’ te bouwen volledig. Een dergelijke ambitie sluit naadloos aan bij het gemeentelijke beleid ‘Huizen klimaatneutraal in 2050’ en de onlangs vastgestelde regionale energiestrategie. Door op deze manier te bouwen, bereik je bovendien een hoog comfort en lage energielasten voor de toekomstige woningeigenaren. In meerdere opzichten kan het project dus als inspirerend duurzaam voorbeeld dienen voor toekomstige projecten in de gemeente.

Planning 

Lux Huizen bestaat uit 72 woningen (58 rijwoningen en 14 twee-onder-één kapwoningen). Slokker Vastgoed start eind 2018 met de verkoop van de eerste fase van 20 rijwoningen. De planning is om voorjaar 2019 te starten met de bouw. Door het innovatieve bouwsysteem van Slokker Innovate, waarbij een groot deel van het bouwproces in de fabriek plaatsvindt, is er een kortere bouwtijd en hoopt Slokker Vastgoed de eerste woningen medio 2019 op te leveren.  

Inloopavond en informatie

Slokker Vastgoed organiseert op donderdag 5 juli van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond in restaurant De Haven van Huizen om de plannen te presenteren. Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Lux Huizen, meldt u zich dan aan via de website: www.luxhuizen.nl

 Naar boven