Home > Energiezuinig > Nieuws - Energiezuinig > Hogere hypotheek voor verduurzamen woning

Hogere hypotheek voor verduurzamen woning (15-02-2018)

In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra geld lenen voor het energiezuinig maken van hun woning.

Bestaande woning

Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Bij de aanschaf van een woning van 200.000 euro mag dus tot 12.000 euro extra worden geleend voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Nieuwbouwwoning

Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij € 25.000,- extra kunnen lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Dit geldt alleen als het een energieneutrale woning wordt. Dit houdt in dat het energieverbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) gedekt wordt door energie die zelf wordt opgewekt. 

Gratis en onafhankelijk advies 

Heeft u een woning op het oog, of heeft u net een woning gekocht? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om de woning energiezuinig en duurzaam te maken? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente Huizen ingezet om woningbezitters te voorzien van gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning. 

Energiesubsidiecheck

Voordat u aan de slag gaat met uw woning is het altijd handig om te checken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check!
 

 Naar boven